“ Naci İpek sığmaz bir kaç satıra; Onunla vardır onlarca hatıra!”
Ruhu şad olsun. İstanbul semalarında aldım onun acı haberini. Biricik oğlu Ömer mesaj atmış bana vefatıyla ilgili. Çok üzüldüm. Urfa’nın kültür kalesinin bir burcu daha çöktü bugün. Doksan beş yıllık bir ömür dile kolay. Ne gel /gitler geçti onun başından. Yazacağım teferruatlı birer birer onun ardından.
Allah rahmet eylesin , mekanları cennet olsun.
Urfa’da; tüm yurtta sanat, kültür ve edebiyat ile siyaset sevenlerinin başları sağolsun. Büyük bir kayıp oldu onun vefatı. Özlem Kitabevi şimdi yetim kaldı. Kitapçı Hulusi Kılıçarslan amca, Sami Barlas ve Bakır Yavuz ağabeyim önceden gittiler o dönülmez diyara. Bunlar Urfa’nın kültür hafızalarının sütunları idiler. Onlar Kitap evleriyle kadim şehre aydınlık saçarlardı. Her kitap bir alem idi. Onlar; beyinleri besler ve kalpleri aydınlatırlardı. Bu mekanların unutulmaz o öncüleri birer birer bizleri yetim bırakıp o ebedi aleme gittiler. Onların da ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun.
Bunlar Urfa’nın sanat, edebiyat ve kültür kandilleri idiler. Onlar unutulmaz insanlardı. Her biri bir dünya idi. Kitap evleri birer mektep idi.
Naci İpek gibi doksan beş yıllık kandil de bugün Aydın ilinde söndü. Urfa’nın kültür burçlarının kandillerinden biri daha söndü. Onunla onlarca hatıralarımız vardı. Onları da zamanı geldiğinde yazacağım. Sanatta , siyasette, kültürde ve Harran Üniversitesini kurmada unutulmaz hatıralarımız vardır. O, başlı başına bir tarih idi. Urfa’yı iliklerine kadar ruhunda yaşardı. Urfa sanki onunla seyahat ederdi. Ah ölüm, ah! Sen bizi nice dostumuzdan ayırırsın. İnkar edilmez bir hakikatsin.
Birgün bizim de sıramız gelecek. Bizde geleceğiz önden giden dostlarımızın yanına. Dünya sürgününden avdet edeceğiz o ezeli cennet yurduna. Hemşerim Şair Nabi’nin deyişiyle döneceğiz babamızın sürgün edildiği o asli yurda. Bugün doksan beş yıllık dünya sürgününü ikmal eden rahmetli Naci İpek’in ruhu da avdet etti o asli vatana. Selam olsun tüm önden giden dostlarımıza.
Başta kederki ailesine ; değerli sevgili evlatlarıyla onu seven tüm dostlarına; Yüce Rabbimden sabırlar diliyorum .
İnna lillahi ve inna ileyhi raciün
Eskimez Dostu
İbrahim Halil ÇELİK