eğitim,öğretim,terbiye,talim,Meb,Üniversite,öğrenci,öğretmen,muallim,öğretim üyesi,maarif,aile,
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mehmet KURTOĞLU

1969 yılında Urfa’da doğdu. HRÜ. Meslek yüksek Okulu İnşaat bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümü ile İşletme bölümünden mezun oldu. Şiir, deneme, inceleme, biyografi, belgesel, roman ve tiyatro dalında eserler kaleme almıştır. 2005 yılında Kırım’da, 2015 yılında Kazan’da, 2019’da Edirne, Gümülcine, Kırcaali’de, 2022 yılında İstanbul ve Bursa’da yapılan Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenine katılmıştır. 2014 yılında “Eski Dünyaya Seyahat” kitabıyla TYB gezi ödülü, 2018 yılında ise “Ezelden Urfa” kitabıyla ESKADER (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği) şehir dalında yılın yazarı ödülünü almıştır. 2022 yılında “Göbeklitepe Turizm Ödülü” ve “Mesleğinde En İyiler Ödülü”ne layık görülmüştür. Ayrıca Kandil Çocuk Dergisi Şiir Ödülü Mansiyon 1986, 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluşu, Şiir dalında 1991 ve 1999 yıllarında 3.lük ödülü almıştır. 2002 ve 2003 yıllarında GAP Gazeteciler Birliği “Yılın Başarılı Gazetecisi” Ödülü almıştır. Türkiye Yazarlar Birliği Urfa kurucu üyesi ve başkanlığı yapmış olup, GAP Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Yazarlar Birliği kurucu ve şeref üyesidir. ŞURKAV (Şanlıurfa Kültür ve Araştırma Vakfı) ve İLESAM üyesi olan yazar, dört dönem Urfa’da iki dönem Ankara’da TYB Şube başkanlığı yapmıştır. TYB Genel Sekreteri olan yazar, Urfa’da farklı kurumlarda memur ve yöneticilik yaptıktan sonra 2008 yılından buyana Vakıflar Genel Müdürlüğünde Kütüphaneler ve Yayın Müdürü olarak çalışmaktadır. Mehmet Kurtoğlu kırktan fazla kitabın yazarıdır.

    Mehmet Kurtoğlu’nun Kitap Okuma İlk On Listesi

    Mehmet Kurtoğlu’na beslendiği kültürel kaynaklarını anlatan kitap okumada favori ilk on listesini sorduk. aldığımız cevabı alakanıza sunuyoruz.

    Mehmet Kurtoğlu’ndan Kitap Okuma İlk On Listesi:

    Maarifin Sesi: Kitap okuma da ilk on favori/öncelikli kitap listeniz var mı? Bize verebilir misiniz? 

    Mehmet Kurtoğlu: Benim kitap okuma listem çok uzun, ancak birkaç kitap ismi vermek yerine yazar ismi vermeyi tercih ederim.  Özellikle edebiyat ve felsefe bağlamında belli bir seviyenin üzerinde olanlar için, Kemal Tahir’in tarihi romanlarını,

    Peyami Safa’nın psikolojik romanlarını,

    Sabahattin Ali’nin sosyal içerikli romanlarını,

    Necip Fazıl’ın Bir Adam Yaratmak oyunu ve hatıra kitaplarını, 

    Cemil Meriç’in, Şerif Mardin’in sosyolojik eserlerini,

    Aytmatov’un romanlarını,

    Shakespeare’in Hamlet, Othello ve Romeo ve Juliette oyunlarını,

    Goethe’nin eserlerini,

    Balzac’ın, Dostoyevski’nin, Tolstoy’un, Gabriel García Márquez ve John Steinbeck’in romanlarını tavsiye ederim. 

    Aslında listem çok uzun ama yazar adı vererek yetinmiş olayım.  

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.