1965 Yozgat doğumlu. İlkokulu Yiğitler köyünde okudu. Ortaokul ve liseyi 1982 yılında Kayseri Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1985 yılında Denizli Eğitim Yüksekokulunu, 1998 yılında da H.Ü. Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi.
Eser Yayın:
Yozgat ve Orta Anadolu Bölge Ağzında Yaşayan Kelimeler, Deyimler ve Atasözleri, Maarifimiz ve Geleceğimiz, Türkiye'de Şehirli Dindarlık, Maarifin Seyir Günlüğü ve Yaşadıkça Ankara adlı eserlerini yayınladı.
Yazıları, Şehir ve Kültür, Vuslat, Denizli Hizmet, Polatlı Postası, Arkadaş Çocuk (Batı Trakya) Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim (MEB)dergilerinde yayınlandı.
1996 yılından sonra TYB bünyesinde icra edilen millî kültür, millî tarih ve millî kimliğimize dair pek çok faaliyeti bir mektep formunda yirmi yıl kadar süre ile takip ve tedris etti.
Öğretmenlik, Maarifimiz ve Geleceğimiz başlıkları ile muhtelif kurum ve kuruluşlarda konferanslar verdi. TRT Türkiye’nin Sesi Radyosunda, Öncü Eğitimci Portreler programlarını hazırlayıp sundu.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Türk dilinin zenginliklerini tarihi, folkloru, kültürü ile ideal ve şuur haline getirip sevmiş, en az Cumhuriyet Dönemi metinlerini anlayıp konuşabilen, yazabilen ve bu kültürle kendini içli dışlı hale getirebilen bir nesil.
Kendisi gibi düşünebilen, kendisi düşünebilen, dünyanın merhamet medeniyeti Türkiye’yi merkeze alarak hayaller kurabilen bir nesil idealimiz var.
Bunun için türküyü bilen, türküden zevk alan, bölge bölge, desen desen türkümüzü anlayan, türkü zevki olan, zevkine türkü söyleyebilen, bütün hayranlıklarını kendi medeniyet değerlerinden besleyen, geçmişine hayran ama geçmiş de kalan değil, tarihine kimliğine hayran ama mazide kalmak için değil, bir ayağı doğuda, bir ayağı en batıda, bir eli mazide bir eli atide, kendisi tam Türkiye’de bir medeniyet algısına sahip bir gençlik hayal etmekteyiz.
Sözlüğü elinde, çantası belinde, türküsü dilinde daha çok düşünmek için, daha çok okuyan bir gençlik tasavvur ediyoruz.
Kültürü ve kimliğinin temelleri milletini sevmekle atılan; bu toprakların, tüm kültürel unsurlarından hasılı edebiyatından, şiirinden, sanatından, zanaatından, mimarisinden, zevkinden damlalarla ruhunu dolduran, estetik kaygıları olan, insanımıza sevgi, insanlığa iyilik idealleri ile yüklü, ailesini seven, koruyan, sahiplenen bir nesil hayallerimizi süslemekte…
Tahsili etiket için değil bilim için yapan, hakikati etiketin üstünde tutan, bilimi hakikat yolculuğunun mihmandarı yapmak üzere öğrenen, öğrendiklerini hayatına ve çevresine yansıtan, yaşatan, yapan, inşa eden bir gençlik düşüncemiz var.
Kanaat etmeyi iç dünyasına sindirmiş, yetinmeyi bilen, tüketmeye, tükenmeye değil üretmeye ayarlı bir zihniyetin hakim olduğu, yaptıklarında manevi tatmin sahibi, iyilik duygusu taşıyan, emanet duygusuna sahip bir gençlik tasavvur ediyoruz.
Meslekleri teknik ve teknoloji ile birlikte bilen, meslek ehliyeti olan, meslek ideali taşıyan, mesleki liyakate sahip, geleceğin mesleklerini ve mesleğinin geleceğini bilen, mesleğinin ilkelerini ve mesleğinin yeterliliğini tüm değerlerinin üstünde tutan bir gençlik ve yürek medeniyeti hayal etmekteyiz.
Tahlil eden, tahkik eden, tamir eden, eleştirel zihniyeti içine sindirmiş, kritik edebilme kabiliyeti taşıyan, ezberler ile değil bilgisi ve aklı ile hareket eden zihin ve zihniyet sahibi bir gençlik düşüncelerimizi süsler oldu.
Müfredatın temelinde gücü hak olarak gören değil, hakkı güç olarak gören bir zihni arka planın hakim olduğu, ilmi hazza araç değil, dünyayı ve hakikati inşa etmek için bir yol olarak gören, düşünen zihinlerin hakim olduğu, ders programları olan bir eğitim sistemi hayalimiz var.
İnanan, inancını hakikat duygusu ile yaşamaya talip; sadakat, sebat, sabır ve vefa sahibi, hakkı bilen, hakikat duygusuna sahip, akleden, fikreden, şükreden bir nesil idealimiz var.
İnsanı ve insanlığı sadece davranışlarla değil, zengin ve engin iç dünyası ile değerlendirebilen, ruhunun labirentlerine doğru yolculuk yapan, çift kanatlı bir insan algısına ve bilgisine sahip model insan ideali taşıyan bir maarif ufkuna yolculuk yapmak istiyoruz.
Teknolojiyi iyiliğin hizmetinde kullanmayı bilen, zengin kelime kadrosu olan, deyim, terkip, atasözü, fıkra, şiir hafızasına sahip, türküyü söyleyen, şarkıyı okuyan, kültür gergefinde tüm sanatları dokuyan bir gençlik, hayallerimizi süslemekte.
Güçlü birey kimliğini güçlü toplum için bir güçlü insan alt yapısı olarak gören, kelimelerimizi ve kelamımızı seven, dilimizi benimseyen, dil varlığımızı özümseyen, Türkçe’yi güzel konuşan, Türkçe kültürüne sahip, bu ülkenin tarihinden ve kimliğinden beslenen nesil idealine sahip, her kademesinde milli felsefesi bulunan bir maarif sistemi hayalimiz var.
Talebesinde tefekkürü, düşünmeyi, düşünebilmeyi, düşünce yollarını keşfedebilmeyi bir davranış biçimi haline getirmiş; dünyayı ve Türkiye’yi bilen, ülke ve millet liyakati taşıyan; bilgi, bilim ve değer üretebilen üniversitesi olan Türkiye idealimiz var.
Yazarak ve düşünceler ortaya koyarak, anlatarak bu hedefleri gerçekleştirecek bir maarif reformu yapmalıyız. Ülkemizi asrın sonunda dünya lideri konumuna getirecek böyle bir maarif reformu, sistematik temelden, özden alarak bizi inşa edecek bir maarif reformu asrın sonunda ülkemizi dünya lideri haline getirecektir.