eğitim,öğretim,terbiye,talim,Meb,Üniversite,öğrenci,öğretmen,muallim,öğretim üyesi,maarif,aile,
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
23°C
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C

İsmail Güleç’ten Yeni Kitap: Üniversite Model Önerisi

Bir teknik çizim ve şunu diyen bir yazı 'Öğrencilere sorulacak sorular İdari Personele sorulacak sorular Ek 3: Uygulanacak Anketler. Yöneticilere uygulanacak anket.. Öğretim üyelerine uygulanacak anket Öğrencilere uygulanacak anket.. İdari personele uygulanacak anket 106 107 108 108 110 113 116 118' görseli olabilirBu kitap uzun yıllar süren bir çalışmanın ve gözlemlerin sonucu ortaya çıktı. Ülkemizde üniversiteleri değerlendiren bir kurumun varlığına rağmen, zaman içinde yapılan değerlendirmeler, önceden hazırlanmış şablon formun doldurulması ile gereğinden fazla kanıt arama telaşı arasında sıkışmaya başladı. Değerlendiriciler, ön ziyaret ve saha ziyaretlerinde hiçbir vakit sorma imkânı bulamayacakları yüzlerce soru hazırlama telaşına düştüler. Ziyaretlerde muhatapların sunumlarını dinleyip anlamaya çalışmak yerine önceden hazırlanmış soruları sormak için fırsat kollar oldular. En hurda bilgileri toplama sevdasıyla binlerce evrak arasında kaybolunması, neredeyse bir dedektif gibi kanıt peşinde koşulması, daha önce hazırlanmış şablonlara bilgilerin yerleştirilmesi, yapılan işin sorgulanmasına sebep oldu.

Bir üniversiteyi değerlendirmek yüzlerce soru hazırlayıp binlerce sayfalık kanıt dosyalamak mıdır? Beş yıllık akreditasyon almış olmak üniversite olmak için yeterli midir?

Avrupa Kalite Güvence Standartları olan ESG’yi temel alan ve tüm kurumlara has bir değerlendirme mantığı üzerine kurulu akreditasyon değerlendirmelerinin bu haliyle üniversiteleri değerlendirmek için yetersiz olduğunu fark etmem üzerine, alternatif değerlendirme araçlarına ihtiyaç olduğunu düşünüp böyle bir kitabı kaleme aldım. Kitap, üniversiteleri değerlendirmek için alternatif bir değerlendirme aracı teklif etmektedir. Bu teklifin özelliği, tamamen bir üniversitenin ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış olmasıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.