eğitim,öğretim,terbiye,talim,Meb,Üniversite,öğrenci,öğretmen,muallim,öğretim üyesi,maarif,aile,
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
12°C
Ankara
12°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C

ASBÜ Kütüphane Kitap eki çıktı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kütüphanecilik Daire Başkanlığınca çıkarılmaya başlanan ASBÜ Kütüphane Kitap eki, Aralık 2021 sayısıyla okurlarıyla buluştu. Daire Başkanı Osman Kayaer’in editörlüğünde yayınlanmaya başlanılan ASBÜ KÜTÜPHANE KİTAP eki, dolgun kitap inceleme muhtevası, kültür ve kitap dünyasından söyleşi ve sohbet haberleri ve öncelikle üniversite mensuplarının çıkan kitaplarının tanıtım yazılarıyla kitap piyasasına hızlı bir giriş yaparak bu ayki iki ayda bir okurlarla buluşacağı müjdesiyle yayın dünyasına merhaba dedi.

İlk sayı Dr. Öğr. Üyesi Ece Deniz Günay’ın hileli kazanç üzerine bir tez çalışması olan Sermaye Piyasası Hukukunda ÖRTÜLÜ KAZANÇ adlı kitabının tanıtımı ile başlatılmış. Sermaye piyasası alanındaki sayılı çalışmalardan biri olan kitaba dair muhteva bilgilerinin yer aldığı yazı, ilgi duyanlara bir kaynaklık oluşturmakta.

Asbü Kütüphane Kitap daha sonra Prof. Dr. Mabid Ali Muhammed Mahmud El-Jarhi (Ekonomist)’nin ECONOMİC ANALYSİS AN ISLAMİC PERSPECTIVE-1 adlı eseri ve eserle ilgili yapılan söyleşi ve kitabın tanıtımının yer aldığı bölümle devam ediyor. Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Çatlı’nın Dijital Devlet Teorisi kitabı Faruk Aslan tanıtım/kritiği ile, Rektör Prof. Dr Musa Kazım Arıcan’ın Spinoza’nın Tanrı Anlayışı adlı eseri Murat Aslan’ın takdim ve tanıtımı ile, Prof. Dr. Mehmet Akkuş’un ‘Kitap, Kütüphane ve Tefekkür’ adlı yazısı, Sezai Karakoç’un ölümünün 7. gününde Asbü Kütüphane Daire Başkanlığınca düzenlenen Sezai Karakoç kitapları sergisi haberi, Hakan Karabacak’ın Oyun Teorisi kitabı tanıtım yazısı(Yazı İşleri imzalı), Prof. Dr Ejder Okumuş’un Kur’an’da Toplumsal Çöküş adlı eseri Fatıma Dalaz tanıtım yazısıyla, Memiş Okuyucu’nun Türkiye’de Şehirli Dindarlık adlı eseri Osman Kayaer’in tanıtım, tenkit yazısıyla yer almış.

Ayrıca Zeynep Kaya’nın Türk Toplumunda İnanç Gelişimi ve Din Eğitimi adlı eseri yazı işleri imzasıyla, Hüseyin Aydın’ın Asırlık Gece, Miraç Savaş Turhan ve Ali Danışman’ın Yapı Eyleyen İkiliği ve Kurumsal Kuram adlı eserlerinin tanıtımına yer verilmiş.

Bunlardan başka D. Mehmet Doğan’ın, ”Türkçe’yi Savunan Adam Üniversitemizde” başlığı ile Türkçe Düşünmek Türkçeyi Düşünmek adlı eseri üzerine ASBÜ’de kendisiyle yapılan Söyleşi ve Sohbet programı çerçevesinde yaptığı konuşmasının geniş bir özetine yer verilmiş. Nurettin Ceviz’in Arap Milliyetçiliği adlı eseri son olarak yazı işleri imzasıyla bu ayki sayıda tanıtılan eserler arasında yerini almış.

Kıymetli kültür adamı ve kütüphaneci Osman Kayaer’i ve Kütülphanecilik Daire Başkanlığı personelini böyle örnek bir çalışma için tebrik ediyoruz. Ehli kitabın ehli kitaba en güzel hediyesi, eskimez yeni olan asıl kitabın anlaşılmasına götüren kitapların damıtılmış bir damlasını okurlarına sunmaktır. Kitaba, kitabiyata, kitap dünyasına alaka duyanlara, kitaplar arasında yolculuk yapmak isteyenlere ve kitap kurtlarına şimdiden takipte olmaları gereken bir yeni kitap adresi daha olduğunu bilhassa duyurmak isteriz.

https://outlook.live.com/mail/0/inbox/id/AQMkADAwATY0MDABLThmMzEtOGVkMi0wMAItMDAKAEYAAAM%2B0QV5DE1BRr67cI84o3CJBwCFMeYtOLRJQKAKcOE9YiEiAAACAQwAAACFMeYtOLRJQKAKcOE9YiEiAAVIdxcuAAAA/sxs/AQMkADAwATY0MDABLThmMzEtOGVkMi0wMAItMDAKAEYAAAM%2B0QV5DE1BRr67cI84o3CJBwCFMeYtOLRJQKAKcOE9YiEiAAACAQwAAACFMeYtOLRJQKAKcOE9YiEiAAVIdxcuAAAAARIAEAAr6DosVNOnQ7JnPyD4SOhY?fbclid=IwAR1RgHaxzTajpjuIvS_Kkq913esa23H3eIbBplTJw_HJHNtVMZ7Ctxxi1aU
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.